Byggegodkendelser

Siden 2015, er der kommet nye regler for ”transportable konstruktioner” – dette bevirker, at der som udlejer og arrangør er flere regler at overholde end tidligere, ved opstilling af scener og telte. Du kan her på siden, se en kort guide til hvad der er vigtigt for dig, som arrangør at sikre, samt hvad din leverandør overholde.

Som arrangør bør du…

Scener:

Søge byggetilladelse for opstilling af overdækkede scener, hvis scenen er over 1m – uanset størrelse. Byggemyndigheder vil oftest se statiske beregninger på konstruktionen. Spørg altid din leverandør om disse, på den måde sikre du også kvaliteten af det lejede. Er de lejede genstande certificeret, skal du som lejer, blot sikre dig at udlejer har ”inspektionscertifikat” på den lejede genstand – så slipper du for at ansøge om byggetilladelse.

Telte:

Søge tilladelse, ved opstilling af telte/overdækninger, som er beregnet til 150 pers. Er teltet ikke certificeret, skal du ansøge de lokale myndigheder om tilladelse til opsætning, hertil skal anvendes de statiske beregninger. Udover skal du om teltet er certificeret eller ej altid søges tilladelse fra beredskabet, jævnfør brandværnsforanstaltninger (flugtplan mv.)

Hvis du skal ansøge om byggetilladelse, hver her opmærksom på, at reglerne varierer, alt efter hvilken kommune du ansøger i. De lokale myndigheder kræver desuden forskellig betaling.

Vigtigst af alt er altid at kontakte de lokale myndigheder, de kan altid vejlede dig. Det samme gælder naturligvis for os.